List of CISP

Curriculum Implementation Support Program

Program schedule for

Curriculum Implementation Support Program (CISP)

for allocated medical colleges

3-day Curriculum Implementation Support Program (CISP) 

13th -15th  February, 2019

Day 1

 

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9:00-9:30

Registration, inauguration, ice breaking

Ice breaking and introduction of participants and faculty

30 min

Manab Narayan, Angshurekha

 

 

 

 

9:30-10:30

Competency based medical education (CBME)

Definition of competency,

Difference between competency, objectives & outcomes (with examples);

introduction to CBME, salient differences from conventional model

60 min

Trishna, Purnima

10:30-11:00

Tea

 

 

 

11:00-11:30

IMG: Goals, roles &Competencies

How to link national health needs to competencies and objectives

30 min

Pranabika

11:30-12:30

Deriving objectives from competencies

Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency sheet

60 min

Purnima

Manab N

12.30-13.00

Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)

Hands-on experience - group work, small groups work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods

30 min

Manab N, Angshurekha

13:00

Lunch

 

 45 min

 

13:45-14.:30

Proposed changes in Graduate Medical Education Regulations (GMER) 2019

Time frame, training methods, integration, assessment, new additions like Foundation Course, formative feedback

45 min

Purnima

14:30-14:45

Tea

 

 

 

14:45-15:15

Electives

Concept of electives

30 min

Purnima

15:15-16:00

Foundation Course

Concept, components, timeframe & examples

45min

Manab Narayan

Anupi

16:00-17:00

AETCOM module

Purpose, mission and objectives & booklet review

60 min

Nilutpal

Purnima

 

 

 

 

 

Day 2

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9:00-11.00

Early Clinical Exposure (ECE)

Concept, framework & group activity

120 min

 

Anupi,

Trishna,

Manab N

11.15

Tea

 

15min

 

11.15-13.00

Integration

Concept, framework (using examples from competency table)

105 m

 

Purnima, Angshurekha, Manab N,

Pranabika, Manab G

13.00

Lunch

 

14.00

Aligning & integrating competencies

Designing time table

60 min

 

Purnima, Manab N

15:00

Tea

 

15 min

 

15.15-17.00

 

Skills training

Competency acquisition, Skills lab: group activity

105 min

Manab N,

Manab G Pranabika

Rupanjita

Nilutpal

             

 

Day 3

 

Time

Session

Objectives

Duration

Faculty

9.00-10.00

Assessment in CBME

Principles as relevant to CBME, assessment methods

60 min

Purnima

10:00-11.00

Aligning assessment to competency objectives &TLM

Group activity

60 min

Anupi Manab G,

11.00

Tea

 

15 min

 

11.15-11.45

Learning Resource Materials

Sharing/ discussion

30 min

Manab N

11.45-12.45

Curricular governance

Presentation & discussion

60 min

Purnima

 

12.45

Lunch

 

 

 

13:45-14:45

The road ahead

Training and faculty development

60 min

Purnima,

Manab

14.45

Tea

 

 

 

15.00-16.00

Feedback from participants

Program evaluation and feedback on implementation

60 min

Purnima, Rupanjita

16:00-16.30

Open house

 

 

All

16.30-17.00

Valedictory